hits

Anmeldelse: Annika Bengtzons siste sak

I dag har jeg anmeldt Lisa Marklunds "Jernblod" for VG.


Dette er siste bok i serien om journalisten Annika Bengtzon i Kvällspressen.

Selv om jeg har noen innvendinger og lander på en 4-er, er det en underholdende og spennende bok - ikke minst for alle dere som har fulgt Annika Bengtzon gjennom de elleve bøkene.

Så er det slutt. Etter elleve bøker - og enda flere drap - har Kvällspressens tabloidjournalist Annika Bengtzon løst sin siste sak. I «Jernblod» vender Liza Marklund tilbake til historiene om den drepte stripperen Josefin («Studio sex», 1999) og uteliggeren i «Fasadefall» (2013). Etterforskningen og en pågående rettssak kaster nytt lys over de gamle kriminalgåtene - og utløser nye. Her møter vi seriemordere og uskyldig mistenkte side om side. 

Les resten av anmeldelsen på VG Nett: 

http://www.vg.no/rampelys/bok/bokanmeldelser/bokanmeldelse-liza-marklund-jernblod/a/23518063/ 

Et lite PS: Terning 4 oppleves ofte som en skuffelse. Forlagene kan ikke bruke den i markedsføringen - der duger bare 5-ere og 6-ere - og for forfatteren er 4-eren uinteressant. Men hvis vi overfører terningkastet til karakterene i skolen, ser vi at 4 slett ikke er så aller verst. Man er bittelitt bedre enn gjennomsnittet. "Bare 4" betyr altså ikke at det er en dårlig bok - den er bare midt på treet.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar